Senaste kommentarer

20.11 | 10:51

Jag köper gärna 12 st dvärgkochin-ägg om ni har några befruktade?

15.10 | 08:01

Hej! Jag vill köpa 22 stycken Blandraser (bruna,vita,beiga,b...

14.08 | 15:22

Hej. Skulle vilja köpa 12 st Orpinton ägg för kläckning. Om ni har det för tillfället.

27.07 | 08:18

Hej! Har ni några befruktade Maranägg till salu? Pris? Kan ni skicka? Mvh Annica R

Idag vann vi!!!!

24:e Juli 2011

Tänkte börja skriva lite om vad som händer här.
 Idag har hela familjen varit och kört gokart. Familjen varvade mig x-antal gånger. Hann inte hålla räkningen för jag hade fullt upp med min dödsångest inför kurvorna.

2 familjer var förbi ikväll och köpte lite kycklingar. Snart är det dags för nästa kläckning. Då blir det svart/koppar maran, silkes och röd sussex.

Tisdag 21 februari

Idag har det TÖAT ute. Äntligen. Dags att börja planera kläckningarna och frösåning.
Nu märker man att våren närmar sig för det ramlar in förfrågningar om avelsägg. Kommer att starta kläckaren i början av mars.
Nu ska det rensas ut lite överskottstuppar. Tupparna har börjat känna av våren de med. Det var ett jädra liv i Milli Fleur flocken. Ungtupparna gav sig på den gamla tuppen så 4 tuppar kastade jag ut ur avdelningen ikväll. 1 ska nog få komma in  i flocken igen när han har fått skämmas ett tag men resten ska BORT!!
Har redan börjat få bokningar av folk som kommer till Hönsbytardagen med höns till salu. Jätteskoj!!

Håller mig fortfarande rökfri!!! Snart 10 veckor. Tuggar tuggummi så käkarna går snart ur led men jag är en tjurskalle tack och lov.

Var med minstingen till läkarn idag. Han har halsfluss och fick penicillin. Så snart kan han käfta emot igen. Har varit ganska tyst och skönt ett par dagar, haha.

Måndagen den 29 Januari 2012

Nu är det länge sedan jag skrev nåt.
I mitten på december slutade jag röka och gubben slutade snusa! FEL TIDPUNKT ATT SLUTA!! Man är ju inte riktigt klok som väljer att sluta mitt i den stressigaste perioden på året!! Glöm det där med lugn och fröjdefull Jul!!
Nerverna har verkligen kommit upp till ytan. Ångest attacker och svettattacker.
Det konstiga är att det är DYRARE att sluta röka än att röka. Nikotinplåster är dyrare än vad cigaretterna var.
Nu är jag nere i ett plåster varannan dag ungefär.
Nästa gång det kommer någon och säger att det är hur enkelt som helst att sluta röka kommer jag att lämna mitt fotavtryck i arslet på dom!! Det är rent överjävligt!
Men vi härdar ut ännu- 7 veckor!!!

I dag kläcks de första kycklingarna för året. La några ägg under 2 silkeshönor när de la sig för att ruva. Nu har 3 Engelska dvärg araucanor kläckts. Supersöta!! Det bör bli 2-3 kycklingar till.
I helgen sålde vi 2 silkes. Måste göra klart vilka vi ska avla på denna vår och sommar. Vi laddar kläckaren i mars.

Onsdag 21 september 2011

De svarta kopparmarankycklingarna visade sig vara gökfärgade istället. Vilken tur att de kom från riktigt fint mörka ägg eftersom den färgen på ägg har börjat försvinna på de gökfärgade. Kollade på de gula holländska dvärgarna. Har jag tur blir det 1 tupp och 8 hönor!!!!
I helgen måste jag få tid till att städa i stallet för att börja stalla in hönsgrupperna. Det bara regnar hela tiden och det är blött och slaskigt i vissa hönsgårdar.
Nu är altanen snart klar! Den blir superfin med downlights monterade under räcket. Tur att man har en händig gubbe.
Igår dog min kusin Henrik!!! Mina tankar går till hans familj och hans små barn.

Söndag 21 augusti

Ännu en hektisk helg!! I går fyllde jag år och det kom folk lite då och då under dagen och kvällen. Det kom också en trevlig kvinna som hämtade avelsägg och kycklingar . Hon var snäll och tog med sig 6 MF tuppar som hon skulle ta bort åt mig. Vi är lite för blödiga för sånt.
Alla mina syskon grattade mig också och det var roligt. Mamma hade inte tid att komma för dom hade en stor islandshästtävling hos sig i helgen med ekipage från HELA norrland. Så jag fick lov att åka dit för hon ville inte vänta med att gratta tills efter helgen. Fick ett presentkort på en spabehandling av dom. Av mina barn fick jag muffinsformar, solstol och stooora urnor av konstrotting att plantera blommor i när våran nya stora altan är färdig. Min kompis Nina och hennes son kom också och Nina hade målat en superfin tavla till mig. Av Madde fick jag en fin orkide'. Dom är super för de dör inte om man glömmer att vattna dom.

Idag har det åkt 4 hönor och 2 tuppar. Räknade lite på hur många djur vi har kvar och det är mååånga det . Minstingen Emil gick på bio med sin lärare idag och såg filmen Rio.
Idag var det finaldag hos min mor. Brorsans tjej vann 4-gången och kom 3:a i tölt. Min syster blev 2:a i både tölt och 5-gång.
Nu är det dags att gå och lägga sig så man orkar upp och skicka barn till första skoldagen i morgon.
På bilden är det brorsans tjej A-K och hästen Landfari som hon vann med idag.

onsdag 17/8

Nu har vi äntligen rivit altanen och börjat bygga den nya. Den blir 58kvm. När den är klar fortsätter renoveringen av hallen. Många projekt finns det!!
Fauti har fått återfall av fång så nu är det metacam-behandling som gäller. Har även hämtat hem alla orpington och sussex från 4H-gården i Umeå. 8 hönor och 7 tuppar blev det. Idag ska Annette hämta sina 6 orpington och i helgen som var så fick 42 kycklingar nya hem.
I kläckaren har jag nu ägg som jag hade beställt av svarta och gula dv.silkes (alla som blir svarta är till salu!!) , gula holländska dvärg och orpington gold laced.
Tyvärr är det en del som bokar djur och man håller då dessa åt de personerna men sen backar dom bara ur och då står man där med en hög som man inte vet vad man ska göra av. Har nu bestämmt mig för att bli lite hårdare. De som bokar och backar ur säljer jag inget till nån fler gång!!! Man kan ju inte boka djur bara för skoj skull man måste ju ha tänkt igenom det hela tycker jag.

2 augusti 2011

Varmt och skönt idag. Passade på att tvätta några maskiner och hängde ut på tork. I går kväll fick jag åka in på akuten med minstingen igen. Men inte fick man nån vidare hjälp där inte. Idag verkar han i alla fall må lite bättre.
Har beställt en hel del ägg 🤭. Svarta och gula dv.silkes, gula holländska dvärg, gold laced orpington, brahma(till en kompis) och koppar maran.Totalt ca. 80 ägg. Men nu räcker det för i år. Gubben börjar vilja ha tillgång till garaget igen som jag har ockuperat med äggkläckningsmaskiner.
Sålde 10 kycklingar idag och hon tog även 2 ungtuppar med sig. I morgon åker ett gäng kycklingar till Arvidsjaur.

Lördag 30 juli 2011

Idag fyllde min son Anton 17 år!!! Dagen började med att jag tidigt på morron fick lov att åka in med minstingen till akuten. Tog hela förmiddagen.
Sen åkte hela familjen, Antons flickvän Elin, mormor, K-E, morbror Jonas och Anna-Karin till Stackgrönnan. Där åkte vi Älvsnabben och åt deras stora räkmackor medans vi åkte uppför skellefteälven.
Efter vi hade ätit middag kom 3 kvinnor och kikade på hönsen och kycklingarna.
Senare på kvällen kom mormor och K-E och då blev det dags för tårta.
Nu är jag ganska slut efter att bara ha sovit 2 timmar natten som var. Hoppas nu att jag får sova i natt.

26 juli 2011

Igår kväll rymde hästarna!! Suck!! Varför kan dom inte vara som andra hästar och bara stanna på en åker bredvid och beta. Nädå, dessa drar och man ska leta i timmar innan man hittar dom. Jag och Urban tog varsin bil, Anton tog moppen. Kl. 02.55 i natt så hittade vi dom i skogen på andra sidan byn. Hade nån kommit med ett skambud då så hade de blivit sålda!! Vad enkelt det är när en höna rymmer. Man tar bara fiskhåven och fångar den ute på gården och tar den sen under armen och bär hem den.

Helen 02.02.2015 14:01

Hej!

Tack för några goda skratt :)
Äggkläckningsmaskinerna i garaget och skillnaden mellan lösa hästar och höns var verkligen kul att läsa :)

Mvh Helen

Marita Jonsson 06.12.2013 08:48

Skitsnygg sida

Robert Koss 15.05.2012 23:07

Jeanette, jag tackar för din spontana återkoppling, den värmde! Hälsa alla i din familj. Hälsningar vik. Kyrkoherde Robert Koss