Sörlänningen som flyttade till norrland!

9:e december

Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort.
Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddag kom plogbilen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.

12:e december

Solen har smält vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att i slutet  på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

14:e december

Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till - 20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoaren. Detta är livet!

Snöplogen kom tillbaka i eftermiddag och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e december

50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och 2 extra snökyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elen skulle sluta fungera men jag tycker det är löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska!

16:e december

Snöstorm i morse. Föll omkull på isen op uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme....Roligt.....

17:e december

Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i 5 timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e december

Elen är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten inatt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom 2 ggr idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Harry säger att jag måste skotta annars kommer komunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet. Jag tror Harry ljuger också!

22:a december

 Harry hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit jävla snö inatt och det är så in i helvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i augusti! Det tog mig 45 minuter att klä mig på mig och gå ut och skotta imorse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Harry att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror den jävla skitstöveln ljuger!!

23.e december

Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset imorse. Är hon helt jävla slute eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det men jag tror fan kärringenjäveln ljuger!

24: december

15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han och dra han genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt.... Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen.....

25:e december

GOD JUL!! 50 cm till av förbannad jävla snö! Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!!!

Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog till den jäveln med skyffeln.....

28:e december

Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.

29:e december

25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller????

30:e december

Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvudet och kärringen har åkt till sin mamma........

31:a december

Eldade upp hela jävla hushelvetet..... Ingen mer snöskottning här!!!!!!

8:e januari

Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig men varför är jag fastbunden i sängen??

Maria Ls 22.02.2019 06:14

Omg 😂 har inte skrattat så hårt sen i somras, tack för en perfekt morgon lektyr ;)

Jullienska Höns och fåglar 02.01.2015 00:56

UNDERBAR. VI KÄNNER INTE IGEN OSS

Stora syster 17.03.2013 17:47

Jätte roligt... Ska skriva ut och sätta upp det på jobbet

Tina 20.08.2010 04:58

Jag tror jag bor kvar i Småland, annars kan man ju bli fastbunden i sängen

fredrik 11.07.2010 23:17

Så BÄST!

Träsktrollet 08.01.2010 01:42

Ha vad jag älskar den här!!

//Äkta Norrlänning

Carmen 06.01.2010 03:54

Hur kul som helst!

Senaste kommentarer

20.11 | 10:51

Jag köper gärna 12 st dvärgkochin-ägg om ni har några befruktade?

15.10 | 08:01

Hej! Jag vill köpa 22 stycken Blandraser (bruna,vita,beiga,b...

14.08 | 15:22

Hej. Skulle vilja köpa 12 st Orpinton ägg för kläckning. Om ni har det för tillfället.

27.07 | 08:18

Hej! Har ni några befruktade Maranägg till salu? Pris? Kan ni skicka? Mvh Annica R